Піца на сковороді за 30 хвилин

Автор:
205
4хв

Цей рецепт часто рятує, коли потрібно дуже швидко щось приготувати. Основа для піци готується з хліба, не слід чекати, коли дріжджове тісто підніметься, і розігрівати духовку. На смак не відрізнити від справжньої піци.

Інгредієнти:
  • Батон (білий) - 7 скибок.

  • Молоко - 3/4 скл.

  • Яйце куряче (добірне) - 1 шт

  • Борошно пшеничне (приблизно) - 1 ст. л.

  • Олія -​​3 ст. л.

  • Помідор (свіжий) - 2 шт

  • Сіль

  • Ковбаса - 200 г

  • Твердий сир (який добре плавиться) — 150 г

Спеції (перець чорний мелений, базилік) – за смаком

Готуємо на сковороді з антипригарним покриттям діаметром 30 см. Для начинки можна вибрати варену ковбасу або сосиски. Начинку потрібно підготувати заздалегідь, тому що основа для піци смажиться швидко. Приготуйте начинку для піци, яка вам подобається. Наріжте ковбасу та сосиски, сир натріть на тертці.

Скільки потрібно хліба для тіста можна "виміряти", виклавши сковороду скибочками хліба.

Від якості хліба залежатиме результат основи для піци. Рекомендую використовувати білий батон із борошна в/с.

Приготування тіста.

Налити молоко в глибоку тарілку, вмочити кожну скибочку хліба з 2-х сторін і залишити на 10 хвилин просочитися.

З помідорів зняти шкірку. Для цього потрібно опустити помідори в окріп, потім зробити надріз навхрест, і тоді шкірка добре зніметься. Нарізати на невеликі шматочки, додати улюблені спеції (чорний мелений перець, базилік) і тушкувати на сковороді з 1 ст. л. олії до випаровування рідини, постійно помішуючи, на середньому вогні. Повинен вийти томатний соус. Додаємо сіль. Це буде замість кетчупу.

Хліб розминаємо до однорідної маси зручним для вас способом. Можна за допомогою товкушки. Додаємо сіль, яйце, борошно, все перемішуємо. Тісто має бути дуже густе. Якщо вийшло рідке, то додайте ще трохи борошна. Сковороду розігріваємо на великому вогні, наливаємо рослинну олію, викладаємо (не виливаємо, а саме викладаємо) тісто тонким шаром (приблизно 1 см), розрівнюємо, закриваємо кришкою, і смажимо на середньому вогні, щоб вийшла рум'яна скоринка. Приблизно 5 хвилин.

Акуратно перевертаємо на сковороді основу для піци, забираємо сковорідку з вогню.

Викладаємо на основу приготовлений томатний соус, ковбасу, щедро посипаємо сиром. Тут не можна економити на сирі. Потрібно, щоб начинка «схопилася».

Ставимо сковороду з піцою на невеликий вогонь, накриваємо кришкою і смажимо до готовності тіста.

Знімаємо з вогню, відкриваємо кришку і даємо піці трохи охолонути прямо у сковороді.

Потім перекладаємо за допомогою 2-х лопаток на блюдо, нарізаємо та насолоджуємось.

Основа з тіста виходить ніжна-преніжна. Сама піца – соковита та ароматна.

Із такого тіста можна готувати піцу і в духовці.

Розігріти духовку до 180 градусів. Тісто для піци викласти у форму, зверху розподілити начинку, посипати сиром та випікати у духовці до готовності (приблизно 15-20 хвилин).

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl+Enter і ми все виправимо!